home     over DiSy     screenshots     prijzen    DOT     helpdesk     downloads     inloggen                  remote support 
   

Vragen en antwoorden:
 

ALGEMEEN      GEBRUIK PROGRAMMA    OVERZICHTEN     BEKENDE FOUTMELDINGEN

GEBRUIK PROGRAMMA    

De zorgproductcode is oranje of rood, wat is aan de hand?
Oranje: de sluitdatum ligt in de toekomst
Rood: er is uitval waardoor deze combinatie diagnosecode+zorgactiviteiten niet tot een declarabel product wordt afgeleid door de grouper

Kan ik de gegevens op de papieren factuur aanpassen?
Bij basisgegevens/adresgegevens kan u de vaste gegevens zoals adres en banknumemr aanpassen. Op deze manier kan u bijvoorbeeld op de plek van het banknummer een IBAN nummer invullen.
De positie van de gegevens is niet aan te passen helaas, dus u kan vooralsnog de adresgegevens niet links afdrukken, het blijft rechts en u moet derhalve rechtse venster enveloppen gebruiken.

Een factuur via vecozo is helemaal afgewezen, wat nu?
Als u direct bij het indienen een afkeuring krijg (rood kruisje) dan mag u de bestanden naar Dixis support sturen, dan kijken we wat er mis mee is en passen het zo mogelijk aan.
Bekende problemen: u declareert een behandeling gestart in 2015, maar heeft hiervoor geen prijzen in DiSy staan. DIt is te voorkomen door, voor u gaat declareren, het overzicht "te factureren bedragen" optie "factureerbare behandelingen" te draaien (eventueel in Excel exporteren), en hierop te controleren of de tarieven kloppen, en er geen 0,00 bedragen bij de kosten op staan.
Een ander vaak voorkomend probleem is een fout AGB nummer van een verwijzer, let er goed op dat als u zelf artsen in DiSy toevoegt, dat u ook de code zorgverlener (agbcode) invult! Als u die niet weet dan kan u die opzoeken via www.agbcode.nl

Als een factuur door de verzekeraar wordt afgewezen via vecozo, dan hangt het er van af of de gehele factuur is afgewezen, of deels. Als de factuur geheel is afgewezen (bijjvoorbeeld omdat de verzekeraar nog geen tarieven had ingelezen), en u wilt de factuur geheel opnieuw indienen, dan mag u het betand naar Dixis support sturen dan maken we het factuurnummer uniek (zetten er een N achter) waarna u het weer kan indienen. U kan de factuur ook uit DiSy verwijderen middels verwerking->factuur verwijderen. Hierna kan u een nieuw beatand aanmaken en deze weer indienen. U hoeft de behandelingen zelf niet weeer in te voeren of te grouperen. Let wel op dat u dit verwijderen alleen doet als de factuur geheel is afgewezen. Anders dient u alleen die afgewezen regels te corrigeren. Zie ook de instructie "DOT registreren en declareren in DiSy" die u bij de downloads kan vinden.
 

Ik wil een nieuwe diagnose code gaan gebruiken, maar die staat niet in mijn lijstje.
U kan via basisgegevens-DBC's de betreffende code slecteren. In de selectiebox rechts boven in beeld ziet u de hele code, inclusief specialisme, zorgtype, zorgvraag en diagnose. Wilt u bijvoorbeeld oogheelkunde diagnose 103 selecteren, kies dan 0111000103. Als deze op uw scherm staat, zet dan een vinkje achter "van toepassing" , dan komt deze diagnose in uw lijst op het hoofd scherm. Zie verder de algeneme handleiding die u bij downloads kan vinden.


Bij de Vecozo check komt nu opeens soms een vreemde pakketnaam in beeld.

CZ geeft de pakketnaam sinds medio september 2015 verkeerd door aan Vecozo, in plaats van de naam van het pakket geven ze het vergoedings percentage door voor niet gecontracteerde zorg. Hier kunnen we bij Dixis niets aan veranderen. CZ zal er wel een keer achter komen t.z.t. en dit weer herstellen.
 

 


Staat uw vraag er niet bij, dan horen we het graag, het liefst via de mail. We zullen de vraag en antwoord hier dan publiceren, ook voor de andere gebruikers.

 

 

 

Contact gegevens:
Dixis
Postbus 59
7390 AB  Twello

Telefonisch zijn we bereikbaar op de volgende tijden:
maandag t/m vrijdag van
9.00-12.00 en 13.00-17.00 uur

tel. 0571-261444
fax 0571-261445

Bezoekadres:
Deventerweg 2
7383 RS  Voorst

email:
info@dixis.nl

 

 

Instructies

DiSy handleiding jan 2012
 
Registreren en declareren t/m 2011
 
Vullen van tarieven t/m 2011
 
Maken van Word sjablonen 
 
Recepten (optie) in DiSy (tip)
 
DIS aanleveren uit DiSy
 
Zorgprofielen gebruiken als hulpmiddel
 
Registreren en declareren DOT in DiSy 

 

   
           
 

2015 Dixis